Меню сайта
Форма вхіда
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
{IF}
Інші Новини
в мережі
Google.News
Google.blogs
Яndex.Блоги
RAMBLER
МЕТА.news
Новини на форумі ПОВСЕДНЕВНОСТИ: [17-03-2024] Онлайн ігри; [28-02-2024] Податкова служба; [07-01-2024] Нужны качественые инсектициды;
Последние Новини
[29-02-2012] Владимир Немировский: Поменяли только ко... (0)
[26-02-2012] У Вас есть в продаже "Брехунець&quo... (0)
[24-02-2012] Начальником Волчанской межрайонной ГНИ н... (1)
[22-02-2012] ГПУ возбудила уголовное дело относительн... (0)
[21-02-2012] Община адвентистской Церкви г. Волчанска... (0)
[20-02-2012] Председатель Старосалтовского поссовета ... (0)
[20-02-2012] Волчанский маслоэкстракционный завод нар... (0)
[20-02-2012] За взятку задержан судья Волчанского рай... (0)
[16-02-2012] Школьница пыталась покончить с собой из-... (0)
ВОВЧ@НСЬК Чт, 28-03-2024, 19:32
Вітаю Вас Гость | RSS
Кто автор?  
 НОВОСТИ
Головна » 2011 » Березень » 11 » Проект Положення Про порядок справляння збору за місця для паркування транспортних засобів
Проект Положення Про порядок справляння збору за місця для паркування транспортних засобів
23:04
Шановні мешканці міста!
Просимо протягом місяця з дня оприлюднення аналізу регуляторного впливу до проекту рішення Вовчанської міської ради «Про затвердження Положення про порядок справляння збору за місця для паркування транспортних засобів», направляти свої письмові пропозиції, зауваження до виконавчого комітету Вовчанської міської ради, на адресу м. м. Вовчанськ, Харківської області, вул. Леніна,92 , тел. 4-21-70, 4-22-18, 4-27-11 або на електронну адресу міської ради gorsovet.vovch@gmail.com. Усі зауваження і пропозиції щодо проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу, одержані протягом встановленого строку, будуть в обов’язковому порядку розглянуті та враховані.

Проект
ВОВЧАНСЬКА МІСЬКА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
______ сесія ради V скликання
Р І Ш Е Н Н Я
Від _______ 2011 року № _____

Про затвердження Положення про порядок справляння збору за місця для паркування транспортних засобів

З метою створення сприятливих умов для розвитку підприємництва, забезпечення надходження до міського бюджету в частині збору за місця для паркування транспортних засобів, згідно статей 7, 8, 10, 12 розділу І, глави 2 розділу ІІ та статті 266 розділу ХІІ Податкового кодексу України, керуючись п. 24 , ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» , міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Положення про порядок справляння збору за місця для паркування транспортних засобів згідно додатку 1 до рішення сесії.
2. Затвердити перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів згідно додатка 2 до даного рішення.
3. Рішення Вовчанської міської ради від 16.06.2006 № 6.2-V «Про затвердження Положення по сплаті збору за паркову автотранспорту» вважати таким, що втратило чинність.
4. Рішення набуває чинності з дня його оприлюднення через засоби масової інформації або в мережі «Інтернет».
5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності та депутатської етики, місцевого самоврядування (голова комісії Батинський А.В.) та постійну депутатську комісію з питань бюджету (голова комісії Рикова Р.В.).

В.О. міського голови О.А.Топоркова

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок справляння збору за місця для паркування транспортних засобів

І. Загальні положення
1.1. Положення про порядок справляння збору за місця для паркування транспортних засобів (далі – Положення) визначає механізм справляння, розміри, порядок обчислення та сплати до міського бюджету збору за місця для паркування транспортних засобів (далі – збір).
1.2. Положення розроблено відповідно до п. 24 ч. 1 ст. 26 Закону України від 21.05.1997р. № 290/97 «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 266 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VI, ст. 30 Закону України вiд 21.03.1991р. №875-XII «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», Постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 року № 1342.
1.3. Для цілей Положення наведені терміни вживаються в наступному значенні:
- майданчики для платного паркування - площа території (землі), що належить на правах власності територіальній громаді або державі, на якій відповідно до рішення міської ради здійснюється платне паркування транспортних засобів;
- спеціально відведені автостоянки - площа території (землі), що належить на правах власності територіальній громаді або державі, яка визначається міською радою із встановленням правил щодо відповідальності за збереження транспортного засобу.
До спеціально відведених автостоянок належать комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівлі, споруди, їх частини), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету з метою здійснення організації паркування транспортних засобів.
Не належать до спеціально відведених автостоянок гаражі, автостоянки, власники або користувачі яких є платниками земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності, а також земельні ділянки, що належать до прибудинкових територій;
- спеціально відведені місця для паркування транспортних засобів – майданчики для платного паркування та спеціально відведені автостоянки;
- місце для паркування транспортних засобів – відведене (розмічене) місце для паркування одного транспортного засобу;
ІІ. Платники збору
2.1. Платниками збору є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи - підприємці, які згідно з рішенням міської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.
2.2. Платник збору, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що провадить діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на земельній ділянці на території Вовчанської міської ради, зобов'язаний зареєструвати такий підрозділ як платника збору в Вовчанській МДПІ.

ІІІ. Об’єкт та база оподаткування
3.1. Об’єктом оподаткування збору є земельна ділянка, яка згідно з рішенням міської ради спеціально відведена для забезпечення паркування транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування, тротуарах або інших місцях, а також комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівлі, споруди, їх частини), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету, за винятком площі земельної ділянки, яка відведена для безоплатного паркування транспортних засобів, передбачених статтею 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».
3.2. Базою оподаткування є площа земельної ділянки, відведена для паркування, а також площа комунальних гаражів, стоянок, паркінгів (будівель, споруд, їх частин), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету.

ІV. Ставки збору

4.1. Ставка збору встановлюється за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, для автомобілів таксі у розмірі 0,05 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року , для інших суб’єктів у розмірі 0,03 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
V. Порядок обчислення, сплати та строки сплати збору
5.1. Сума збору, яка підлягає сплаті за податковий (звітний) квартал і відображається в податковій декларації, розраховується за формулою:
P = S * C * D,
де Р – сума збору;
S - площа земельної ділянки, відведена для паркування, а також площа земельної ділянки під комунальними гаражами, стоянками, паркінгами (будівлями, спорудами, їх частинами), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету, за винятком площі земельної ділянки, яка відведена для паркування легкових автомобілів відповідно до статті 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».
С - ставка збору, яка встановлюється у розмірі 0,03 та 0,05 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;
D - сумарна кількість днів за податковий (звітний) квартал, впродовж яких проводиться діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів.
5.2. Сума збору розраховується окремо за кожним спеціально відведеним місцем для паркування транспортних засобів.
5.3. Базовим податковим (звітним) періодом сплати збору є календарний квартал.
5.4. Збір сплачується до місцевого бюджету авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому до 28 (29) включно) за місцем розташування спеціально відведеного місця для паркування транспортних засобів. Остаточна сума збору за податковий (звітний) період, обчислена за відповідною формулою та відображена в податковій декларації за податковий (звітний) квартал, сплачується не пізніше 50 днів, наступних за останнім днем податкового (звітного) кварталу з урахуванням фактично внесених авансових платежів.
5.5. Податкові декларації подаються (у тому числі у разі сплати квартальних авансових внесків) протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.
VІ. Організація зон паркування транспортних засобів
6.1. Спеціально відведені місця для паркування транспортних засобів призначені для тимчасової стоянки транспортного засобу зі стягненням плати за час паркування без відповідальності за збереження транспортного засобу або з такою відповідальністю.
6.2. Організація спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів на території Вовчанської міської ради здійснюється замовником за власною ініціативою чи за поданням суб’єктів господарювання за попереднім погодженням з уповноваженими органами.
6.3. Замовник (Вовчанська міська рада):
6.3.1 затверджує перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів;
6.3.2 веде реєстр зон паркування транспортних засобів, за необхідності вносить до нього зміни і доповнення;
6.3.3 визначає суб’єктів господарювання, які організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та з якими укладаються договори на експлуатацію зон паркування;
6.3.4 у разі змін і доповнень до реєстрів зон паркування впродовж п’яти днів надає відповідну інформацію до Вовчанської МДПІ.
6.4. Суб’єкт господарювання після підписання договору на експлуатацію зон паркування зобов’язаний:
6.4.1 обладнати зону паркування і місця паркування:
- дорожніми знаками і дорожньою розміткою, відповідно до Правил дорожнього руху,
- спеціальними технічними пристроями (огорожею, в’їзними і виїзними бар’єрами, шлагбаумами, приміщеннями для охоронців і т. п.) за необхідності,
- інформаційним стендом (табличкою), розташованим на видному місці, який містить інформацію про суб’єкта господарювання (назва/ПІП фізичної особи-підприємця, адреса, телефон керівника, особа, яка приймає претензії), схему паркувальної зони, перелік осіб, які мають право на безоплатне паркування легкових автомобілів відповідно до статті 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», режим роботи;
- підготувати працівників, які обслуговують зону паркування, забезпечити їх нагрудними знаками і посвідченнями встановленого зразка на підставі Наказу Міністерства житло комунгоспу № 429 від 01.12.2010 року та контролювати виконання ними своїх обов'язків з обслуговування паркування;
6.4.3 забезпечити працівників, які обслуговують зону паркування, реєстраторами розрахункових операцій або квитанціями встановленого зразка – бланками суворої звітності, оформленими відповідно до чинного законодавства, для видачі їх водіям автотранспортних засобів для паркування;
6.4.4 проводити роз’яснювальну роботу і вживати заходи, що попереджають недопущення утворення стихійної торгівлі в межах паркувальної зони;
6.4.5 виконувати функції контролю повноти і своєчасності оплати водіями послуг паркування і збору за місця для паркування транспортних засобів;
6.4.6 своєчасно надавати до органів державної податкової служби розрахунок збору за місця для паркування транспортних засобів і в повному обсязі перераховувати його до бюджету міста на засадах, визначених даним Положенням.
6.5. У разі організації спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів (майданчиків для платного паркування) поруч з ринками, торговими центрами тощо такі суб’єкти господарювання за рішенням міської ради можуть організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів.
6.6. Виконавчий комітет міської ради забезпечує розробку паспортів спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів, в яких зазначаються їх місцезнаходження, загальна площа, технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів, спосіб поставлення транспортних засобів на стоянку, режим роботи, а також інша інформація (за необхідності). У випадках, передбачених законодавством, такі паспорти погоджуються уповноваженим органами.
6.7. Власники спеціально обладнаних чи відведених майданчиків для паркування забезпечують виділення та облаштування в межах майданчиків місць для безоплатного паркування легкових автомобілів, якими керують інваліди з ураженням опорно-рухового апарату, члени їхніх сімей, яким відповідно до порядку забезпечення інвалідів автомобілями передано право керування автомобілем, та законні представники недієздатних інвалідів або дітей-інвалідів, які перевозять інвалідів (дітей-інвалідів) з ураженням опорно-рухового апарату, а також для безоплатного паркування транспортних засобів, що належать підприємствам, установам, організаціям громадських організацій інвалідів та сфери соціального захисту населення і перевозять інвалідів (дітей-інвалідів) з ураженням опорно-рухового апарату. Кількість місць для безоплатного паркування становить не менше 10 відсотків загальної кількості місць на спеціально обладнаних чи відведених майданчиках для паркування, але не менш як для одного транспортного засобу з позначенням цих місць дорожніми знаками та відповідною розміткою.
6.8. Паркування на спеціально відведених місцях для паркування транспортних засобів та зберігання транспортних засобів здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про дорожній рух», Постанов Кабінету Міністрів України «Про Правила дорожнього руху», «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів», «Про затвердження Правил зберігання транспортних засобів на автостоянках» тощо.
6.9. Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, в якому зазначаються їх місцезнаходження, загальна площа, технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів, затверджується рішенням міської ради.

VІІ. Відповідальність платників збору
7.1. Платники збору несуть відповідальність за правильність визначення суми збору, що підлягає сплаті до бюджету, повноту і своєчасність перерахування збору до бюджету та своєчасність подання податкових декларацій по платежу в порядку, визначеному Податковим кодексом України.
VІІІ. Контроль за справлянням збору
8.1. Контроль за своєчасність подання податкових декларацій, правильністю обчислення суми збору, повнотою і своєчасністю його сплати до місцевого бюджету здійснює Вовчанська МДПІ.

Заступник міського голови І.В.П’явка

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ
проекту рішення Вовчанської міської ради «Про затвердження Положення про порядок справляння збору за місця для паркування транспортних засобів»

Назва регуляторного органу: Вовчанська міська рада
Назва документа: Проект рішення «Про затвердження Положення про порядок справляння збору за місця для паркування транспортних засобів»
Розробник аналізу регуляторного впливу: Виконком Вовчанської міської ради
Аналіз регуляторного впливу до проекту даного рішення міської ради підготовлено на виконання Закону України «Податковий кодекс України», згідно з вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Методики проведення аналізу впливу регуляторного акту, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 року №308.
Опис проблеми
Статтею 10 «Податкового кодексу України» визначено перелік місцевих податків і зборів. Згідно ст. 12 «Податкового кодексу України» до повноважень міської ради віднесено питання про встановлення місцевих податків і зборів
Одним із місцевих зборів, який пропонується встановити в місті є збір за місця для паркування транспортних засобів.
Згідно проекту положення «Про порядок справляння збору за місця для паркування транспортних засобів» визначено платників збору, об’єкт оподаткування, ставки збору, порядок обчислення, строки сплати збору та інші обов’язкові елементи.
Даним рішенням пропонується встановити ставку збору у розмірі 0,03 відсотка та 0,05 відсотка мінімальної заробітної плати на 1 січня поточного року за кожний день парковки, за 1 квадратний метр площі земельної ділянки (0,28 грн. за 1 м2 за кожний день та 0,47 грн. за 1 м2 за кожний день ).

На даний час ставка збору за парковку автотранспорту встановлена з розрахунку за одну годину паркування у розмірі 0,17 грн. у відведених місцях та у розмірі 0,51 грн. у спеціально обладнаних місцях (рішення сесії від16.06.2006 № 6.2-V «Про затвердження Положення по сплаті збору за паркову автотранспорту» ).
Як показує практика, необхідність в організованих платних місцях для парковки автотранспортних місць в місті Вовчанську існує. . Найбільша потреба в паркуванні автомобілів виникає в центральній частині міста, на територіях, прилеглих до ринків, магазинів, торгових центрів.
Прийняття даного рішення дозволить в подальшому забезпечити належний благоустрій, збільшити пропускну спроможність проїжджих частин вулиць міста, підвищити безпеку дорожнього руху та дисципліну водіїв, впорядкувати паркування транспортних засобів на вулицях міста, підвищити культуру паркування, дисципліну сплати збору, якість послуг за паркування та збільшити фінансові надходження до міського бюджету.

Цілі державного регулювання

Метою затвердження даного рішення є:
• виконання вимог Податкового кодексу України;
• дотримання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»;
• встановлення економічно обґрунтованої ставки;
• забезпечення якісного надання послуг паркування;
• збільшення надходжень до місцевого бюджету
Альтернативні способи досягнення встановлених цілей
Альтернативи вирішення проблеми:
1. збереження діючої ставки;
2. встановлення збору з економічною обґрунтованою ставкою.
Оцінюючи зазначені альтернативи необхідно відмітити:
1. перша альтернатива – збереження діючої ставки збору за парковку автотранспорту неможливо, так як, відповідно до ст. 266 Податкового кодексу України мінімальна ставка збору становить 0,03 відсотка мінімальної заробітної плати за кожний день парковки, за 1 квадратний метр площі земельної ділянки.
2. друга альтернатива – встановлення збору з економічною обґрунтованою ставкою, яку пропонується прийняти, розроблена на виконання вимог Закону України «Податковий кодекс України».

Механізми та заходи, які пропонується для розв’язання проблеми
Прийняття рішення міської ради «Про порядок справляння збору за місця для паркування транспортних засобів», затвердження Положення з визначенням всіх елементів та встановлення економічно обґрунтованої ставки.

Очікувані результати від прийняття регуляторного акта
Для визначення очікуваних результатів від прийняття даного регуляторного акта застосуємо метод аналізу вигод і витрат.
Враховуємо інтереси наступних цільових груп:
• органи місцевого самоврядування;
• суб’єкти підприємницької діяльності-фізичні особи;
• громадяни.
Сфера впливу
Вигоди
Витрати
Органи місцевогосамоврядування:
1. Збільшення надходження до місцевого бюджету
2. Додержання дисципліни паркування
3. Покращення умов руху на вулицях міста
Процедура розробки регуляторного акту (витрати робочого часу спеціалістів на підготовку регуляторного акта)

Суб’єкти підприємницької діяльності-фізичні особи
1. Прозорість дій місцевих органів влади.
2. Покращення умов руху та зберігання автотранспорту.
3.Розвиток інфраструктури міста
Додаткові витрати у вигляді сплати за користування місцем для паркування автотранспорт
Громадяни:
1. Покращення благоустрою міста
2. Підвищення безпеки дорожнього руху.
3. Покращення умов руху та зберігання автотранспорту.
Додаткові витрати у вигляді сплати за користування місцем для паркування автотранспорт.
Ухвалення даного рішення дозволить врегулювати питання щодо благоустрою міста, безпеки дорожнього руху,збільшення надходжень до міського бюджету.

Обгрунтування терміну дії запропонованого регуляторного акту

Термін дії даного регуляторного акту не обмежений, рішення може бути переглянуто (внесені зміни, скасовано) за наслідками відстеження у зв'язку зі втратою актуальності або із зміною чинного законодавства.

Показники результативності регуляторного акту

1. Кількість місць для паркування транспортних засобів;
2. Сума надходжень до міського бюджету від збору за місця для паркування транспортних засобів.

Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта.

Базове відстеження результативності вказаного регуляторного акта буде здійснюватись після набрання його чинності.
Повторне відстеження буде здійснено через рік після набрання ним чинності. У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань вони будуть усунені шляхом внесення до регуляторного акта відповідних змін.
Періодичне відстеження планується здійснювати один раз в три роки, з дня виконання заходів з повторного відстеження.

Заступник міського голови І.В. П’явка



до речі... . . . .
Що пишуть про це в Мережі: Яndex Яndex  Google Google Блоги Блоги Яndex.News Новини
Категорія: Влада | Переглядів: 2883 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0 |
Всьог коментарів: 1
0  
1 @СТРАННИК@   (16-03-2011 20:04) [Матеріал]
с такими то ценами на топливо нет никакого сенса делать стоянки платными!!!!

Дописувати коментарі можуть лише зареєровані користувачі
[ Реєстрація | вхід ]
та користувачі В Контактi
Разделы новостей
Влада [170]
Фотоновини [9]
Економіка [92]
Спорт [35]
Культура [37]
Екологія [32]
Інфраструктура [59]
Політика [19]
Соціальний захист [10]
Суспільство [80]
ЗМІ [38]
До відома! [110]
Негаразди [374]
Інше [78]
х-Анонсы и планы [10]
х-Встречи [7]
Міні-чат
Опитування
Читаете ли Вы районную газету?

[ Результаты · Архив опросов ]

Всего ответов: 96
Друзі сайту

наша кнопка
Волчанск (Украина) - сайт земляков

Статистика

Онлайн всього: 1
Гості: 1
Користувачі: 0
Copyright "Bank e-Day" © 2024