Меню сайта
Форма вхіда
Календар
«  Серпень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
{IF}
Інші Новини
в мережі
Google.News
Google.blogs
Яndex.Блоги
RAMBLER
МЕТА.news
Новини на форумі ПОВСЕДНЕВНОСТИ: [17-03-2024] Онлайн ігри; [28-02-2024] Податкова служба; [07-01-2024] Нужны качественые инсектициды;
Последние Новини
[29-02-2012] Владимир Немировский: Поменяли только ко... (0)
[26-02-2012] У Вас есть в продаже "Брехунець&quo... (0)
[24-02-2012] Начальником Волчанской межрайонной ГНИ н... (1)
[22-02-2012] ГПУ возбудила уголовное дело относительн... (0)
[21-02-2012] Община адвентистской Церкви г. Волчанска... (0)
[20-02-2012] Председатель Старосалтовского поссовета ... (0)
[20-02-2012] Волчанский маслоэкстракционный завод нар... (0)
[20-02-2012] За взятку задержан судья Волчанского рай... (0)
[16-02-2012] Школьница пыталась покончить с собой из-... (0)
ВОВЧ@НСЬК Чт, 28-03-2024, 17:41
Вітаю Вас Гость | RSS
Кто автор?  
 НОВОСТИ
Головна » 2007 » Серпень » 14 » Выдержки из материалов пресс-конференции председателя Харьковского облсовета В. Салыгина, 10.08.2007 (земли Волчанщины раздадут?)
Выдержки из материалов пресс-конференции председателя Харьковского облсовета В. Салыгина, 10.08.2007 (земли Волчанщины раздадут?)
10:48
одно уточнение: как долго будет проходить сама процедура. Кто будет контролировать вопрос, чтобы через подставных лиц люди не забирали себе землю?

Василий Салыгин:
Я сказав, що на сесії 6 вересня ми приймемо Положення, яке виключить зловживання і розрахунок. Люди будуть брати довідку з місця проживання, паспорт, ідентифікаційний код, довідку з місця роботи про доходи. Можливо, десь і проскочить зловживання, тому що десь хтось не поставив відмітку в паспорті про те, що людина вже використала право отримати ділянку. Але ми оформимо заяву таким чином, що відповідальність буде нести заявник за правильність інформації, яку він подає в заяві. Зараз ми розробляємо комп’ютерну програму, яка не дозволить одній людині, незважаючи на чиїсь помилки або недбалість, скористатися цим правом двічі.

Как долго будет длиться процедура получения и в каких направлениях будет выдаваться земля?

Василий Салыгин:
Ми хочемо домогтися того, щоб з моменту занесення заяв протягом 60-ти днів людина отримувала державний акт.
Напрямки будуть різними: Дергачівський, Харківський, Вовчанський, Чугуєвський райони.

Будут ли предусмотрены какие-то программы по предоставлению кредита людям с невысоким уровнем материальных доходов для освоения земель?

Василий Салыгин:
На 2008 рік в обласному бюджеті ми передбачимо кошти (і будемо рекомендувати зробити так само місцевим районним бюджетам), які надходять по інших програмах, а саме з відшкодування відсотків сільгоспвиробникам. Вони стануть пільговим кредитуванням для будівництва. Сьогодні банківська система України, іпотечне кретування вже досить розвинені, а тому люди будуть в змозі отримати кредит. Ми, в свою чергу, робитимемо все для того, щоб людям допомагати. Я вже направив відповідного листа прем’єр-міністру Віктору Януковичу.

Администрации районного и областного уровня лишили возможности самим распределять землю. Теперь эту функцию берут на себя советы разного уровня – районного и областного. Или это будет параллельно?

Василий Салыгин:
Однозначно такої відповіді я не дам, тому що до виключних повноважень адміністрацій сьогодні належить розпорядження землями державної форми власності, але за висновками обласної ради. Таких висновків ми не давали. Наведу приклад. У мене в руках розпоряждення голови Харківської обласної ради від 27 липня, від 31 липня про надання в оренду земельної ділянки, але я не пам’ятаю, щоб до обласної ради надходили якісь звернення або листи з проханням надати висновки. Я вам зачитував, що у відповіді Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого про те, що якщо такі висновки не були надані, то це є підставою для суду відмінити розпорядження обласної чи районної адміністрації. Я хочу вам показати, що в багатьох областях це робиться: в Луганській, де є відповідні рішення про затвердження висновків, в Київській області, на Донеччині і ще в деяких областях України.

То есть все, что было ранее распределено областными и районными администрациями, отменяется.

Василий Салыгин:
Ні. Я хочу повідомити, що до 5 липня нами були делеговані повноваження обладміністрації надавати навіть висновки. І тому відмінятися нічого не буде. Я не прихильник того, щоб у когось щось забирати. То є роботою правоохоронних органів, якщо вони будуть здійснювати перевірки і десь будуть виявлені відверті факти порушення законодавства, хай вони звертаються до судових рішень, хай працюють і роблять ту справу, яку вони мають робити. Ми не судова інстанція і не правоохоронний орган. Землю будуть розподіляти держрайадміністрації, але паралельно із ними будемо розподіляти і ми.

Вы назвали несколько фамилий и сказали, что правоохранительные органы уже занимаются этим делом. Какое именно подразделение работает?

Василий Салыгин:
Особисто я направив листа прем’єр-міністру України, до якого долучив всі ці списки, звернення сесії Харківської обласної ради стосовно критичної ситуації з розбазарюванням земель у Харківському районі. Я також звернувся до Президента України, але, нажаль, не отримав відповіді.

Наскільки мені відомо, народними депутатами України зроблені звернення до Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, до начальника головного управління з боротьби з організованою злочинністю, начальника Служби безпеки України. Також ці документи продубльовані на місцевому рівні.

Пане Василію Вікторовичу, скажіть, будь ласка, ви називали багато прізвищ ваших політичних опонентів. Чи є у списку представники політичної сили, яку представляєте ви?

Василий Салыгин:
Є, я вже казав, що для мене немає чужих і своїх.

Чи визначили, скільки саме за територією може надати землі Харківська область, я маю на увазі резерви землі?

Василий Салыгин:
Я можу вас запевнити, що всі, хто має право, будуть забезпечені землею. Якщо її не буде достатньо – ми звернемося до уряду з проханням змінити цільове призначення земель, які сьогодні не підлягають для виділення населенню. Це є і землі оборонного комплексу, які можна виділити, хоча, звичайно, це стосується не всіх земель. Таке положення вписано в кодексі, що є ще подальшою, мабуть, роботою також органів. В кодексі не вказано перелік земель, які не можуть вилучатися або продаватися. Це землі, як я пам’ятаю, закріплені за державними професійно-технічними закладами, за вищими учбовими закладами, це землі академій наук та галузевих академій, Академії медицинських наук, Академії аграрних наук. Тому, нажаль, кодекс порушувався. Ось перелік земель, які не можуть передаватися у приватну власність, також окремо в кодексі прописані землі, які не можуть передаватися до комунальної власності. Сьогодні, відвідуючи область, я бачу, скільки земель пустує, за них ніхто не сплачує податки, а люди вже не вірять, що можуть звернутися і отримати землю. Я не хочу заглиблюватися в це питання. Нехай його вирішують правоохоронні органи. Я хочу, щоб справа була вирішена швидко і згідно до чинного законодавства.



до речі... . . . .
Що пишуть про це в Мережі: Яndex Яndex  Google Google Блоги Блоги Яndex.News Новини
Категорія: х-Анонсы и планы | Переглядів: 1520 | Додав: bes-kh | Рейтинг: 0.0/0 |
Всьог коментарів: 0
Дописувати коментарі можуть лише зареєровані користувачі
[ Реєстрація | вхід ]
та користувачі В Контактi
Разделы новостей
Влада [170]
Фотоновини [9]
Економіка [92]
Спорт [35]
Культура [37]
Екологія [32]
Інфраструктура [59]
Політика [19]
Соціальний захист [10]
Суспільство [80]
ЗМІ [38]
До відома! [110]
Негаразди [374]
Інше [78]
х-Анонсы и планы [10]
х-Встречи [7]
Міні-чат
Опитування
Что является для Вас основым источником новостей о жизни города?

[ Результаты · Архив опросов ]

Всего ответов: 107
Друзі сайту

наша кнопка
Волчанск (Украина) - сайт земляков

Статистика

Онлайн всього: 1
Гості: 1
Користувачі: 0
Copyright "Bank e-Day" © 2024