Меню сайта
Форма вхіда
Календар
«  Вересень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Пошук
{IF}
Інші Новини
в мережі
Google.News
Google.blogs
Яndex.Блоги
RAMBLER
МЕТА.news
Новини на форумі ПОВСЕДНЕВНОСТИ: [01-04-2024] Онлайн ігри; [28-02-2024] Податкова служба; [07-01-2024] Нужны качественые инсектициды;
Последние Новини
[29-02-2012] Владимир Немировский: Поменяли только ко... (0)
[26-02-2012] У Вас есть в продаже "Брехунець&quo... (0)
[24-02-2012] Начальником Волчанской межрайонной ГНИ н... (1)
[22-02-2012] ГПУ возбудила уголовное дело относительн... (0)
[21-02-2012] Община адвентистской Церкви г. Волчанска... (0)
[20-02-2012] Председатель Старосалтовского поссовета ... (0)
[20-02-2012] Волчанский маслоэкстракционный завод нар... (0)
[20-02-2012] За взятку задержан судья Волчанского рай... (0)
[16-02-2012] Школьница пыталась покончить с собой из-... (0)
ВОВЧ@НСЬК Чт, 25-04-2024, 09:27
Вітаю Вас Гость | RSS
Кто автор?  
 НОВОСТИ
Головна » 2007 » Вересень » 27 » "Гаряча лінія” для платників податків Вовчанської МДПІ
"Гаряча лінія” для платників податків Вовчанської МДПІ
15:07

В Вовчанській МДПІ з платниками податків району відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку “гаряча лінія” з завідувачем сектору реєстрації та обліку платників податків Вовчанської МДПІ Аллою Анатоліївною Ковальчук, під час якого платники податків мали змогу отримати відповіді на актуальні питання щодо порядку реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності в органах ДПС.

Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві запитання та відповіді на них.

Протягом якого терміну дійсні довідки за формами №22-ОПП “Про відсутність заборгованості по податках, зборах (обов’язкових платежах)” та №12-ОПП “Про зняття з обліку платника податків”?

Наказом ДПА України від 20.08.07 №497 внесено зміни до Порядку обліку платників податків, зборів (обов’язкових платежів), затвердженого наказом ДПА України від 19.02.98 №80, згідно з якими довідки за формою №22-ОПП та довідки за формою №12-ОПП є дійсними протягом двох місяців від дня їх реєстрації в органі державної податкової служби.

В який термін податковими органами провадиться взяття на облік платників податків – юридичних осіб?

Відповідно до п.4.15 Порядку обліку платників податків, зборів (обов’язкових платежів), затвердженого наказом ДПА України від 19.02.98 №80, узяття на облік платника податків органом державної податкової служби провадиться не пізніше наступного робочого дня з дня отримання відомостей від державного реєстратора чи заяви від платника податків та здійснюється датою внесення даних до Єдиного банку даних юридичних осіб за номером, який відповідає порядковому номеру реєстрації відповідного повідомлення державного реєстратора чи заяви платника податків, у журналі обліку платників податків – юридичних осіб за ф. №2-ОПП.

Після взяття платника податків на облік орган державної податкової служби формує довідку про взяття на облік платника податків з формою №4-ОПП. Така довідка надсилається платнику податків наступного робочого дня з дня взяття на облік.

Який порядок узяття на облік фізичних осіб – платників податків?

Узяття на облік фізичної особи – підприємця здійснюється за місцем проживання такої особи відповідним органом державної податкової служби на підставі відомостей з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації фізичної особи – підприємця.

На бажання фізичної особи – підприємця, стосовно якої до органу ДПС за її місцем проживання не надійшли відомості від державного реєстратора, узяття такої особи на облік може бути здійснене органом ДПС, якщо така особа подає до органу ДПС:

заяву за ф. №5-ОПП;

копію свідоцтва про державну реєстрацію.

Одночасно з поданням заяви платником податків – фізичною особою – підприємцем пред’являється оригінал такого свідоцтва.

Узяття на облік фізичної особи – підприємця органом ДПС провадиться не пізніше наступного робочого дня з дня отримання відомостей від державного реєстратора чи заяви від платника податків та здійснюється датою внесення даних до реєстру фізичних осіб за номером, який відповідає порядковому номеру реєстрації відповідного повідомлення державного реєстратора чи заяви платника податків у журналі за ф. №7-ОПП.

Після взяття платника податків на облік орган державної податкової служби формує довідку про взяття на облік платника податків з формою №4-ОПП. Така довідка надсилається платнику податків наступного робочого дня з дня взяття на облік.

Сеанс телефонного зв’язку “гаряча лінія” з начальником відділу інформатизації процесів оподаткування Ніною Василівною Федоровою, під час якого платники податків мали змогу отримати відповіді на актуальні питання щодо основних переваг надання податкової звітності в електронному вигляді.
Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві запитання та відповіді на них.

Останнім часом дуже багато чую про можливість надання звітності до податкової в електронному вигляді. Розкажіть, будь ласка, про переваги цієї системи перед існуючою, паперовою?

Впровадження автоматизованої системи надання податкової звітності та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді має істотні переваги. Це, насамперед:
- вивільнення часу платників податків;
- спрощення процедури подання звітності до податкової інспекції;
- зменшення паперового документообігу;
- своєчасне відшкодування ПДВ;
- спрощення процедури підтвердження сум до відшкодування, зменшення термінів проведення перевірок;
- підвищення рівня обслуговування платників податків.

Чи сприятиме впровадження автоматизованої системи реєстрів податкових накладних в електронному вигляді поліпшенню адміністрування податку на додану вартість?

При впровадженні автоматизованої системи формування реєстрів податкових накладних в електронному вигляді буде приведено до єдиних стандартів документообігу в органах ДПС і платників податків та ведення обліку податкових накладних і податкової декларації з ПДВ при одночасному здійсненні оподатковуваних та неоподатковуваних ПДВ операцій; автоматизовано та упорядковано документообіг при нарахуванні ПДВ по операціях з основними фондами; автоматизовано обробку та аналіз реєстру податкових накладних в єдиній базі даних, обмеження та контроль доступу до реєстру, що не дасть можливості зловживання протизаконними схемами відшкодування податку на додану вартість.

Чи можна в Інтернеті знайти інформацію стосовно подання звітності в електронному вигляді?

Для створення електронної звітності ДПА України розробила спеціальне програмне забезпечення, яке можна знайти на сайтах ДПА України (www.sta.gov.ua) та ДПА у Харківській області (www.dpa.kharkov.ua). Ця програма дозволяє скоротити витрати часу на подання та приймання звітності, містить усі форми звітності, що існують в Україні, дозволяє роздрукувати готові звіти безпосередньо з програми.

Також для інформування платників податків про впровадження системи приймання та комп’ютерної обробки податкової звітності платників податків в електронному вигляді Вовчанською міжрайонною ДПІ постійно проводиться масово-роз’яснювальна робота. В податковій інспекції розміщено інформаційні стенди стосовно переваг подання податкової звітності в електронному вигляді. По усіх питаннях стосовно подання звітності в електронному вигляді ви можете звернутися до податкової інспекції.

інформація офіційного сайта
ДПА у Харківській області



до речі... . . . .
Що пишуть про це в Мережі: Яndex Яndex  Google Google Блоги Блоги Яndex.News Новини
Категорія: Влада | Переглядів: 1394 | Додав: bes-kh | Рейтинг: 0.0/0 |
Всьог коментарів: 0
Дописувати коментарі можуть лише зареєровані користувачі
[ Реєстрація | вхід ]
та користувачі В Контактi
Разделы новостей
Влада [170]
Фотоновини [9]
Економіка [92]
Спорт [35]
Культура [37]
Екологія [32]
Інфраструктура [59]
Політика [19]
Соціальний захист [10]
Суспільство [80]
ЗМІ [38]
До відома! [110]
Негаразди [374]
Інше [78]
х-Анонсы и планы [10]
х-Встречи [7]
Міні-чат
Опитування
Ваш возраст?

[ Результаты · Архив опросов ]

Всего ответов: 827
Друзі сайту

наша кнопка
Волчанск (Украина) - сайт земляков

Статистика

Онлайн всього: 1
Гості: 1
Користувачі: 0
Copyright "Bank e-Day" © 2024