Меню сайта
Форма вхіда
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
{IF}
Інші Новини
в мережі
Google.News
Google.blogs
Яndex.Блоги
RAMBLER
МЕТА.news
Новини на форумі ПОВСЕДНЕВНОСТИ: [17-03-2024] Онлайн ігри; [28-02-2024] Податкова служба; [07-01-2024] Нужны качественые инсектициды;
Последние Новини
[29-02-2012] Владимир Немировский: Поменяли только ко... (0)
[26-02-2012] У Вас есть в продаже "Брехунець&quo... (0)
[24-02-2012] Начальником Волчанской межрайонной ГНИ н... (1)
[22-02-2012] ГПУ возбудила уголовное дело относительн... (0)
[21-02-2012] Община адвентистской Церкви г. Волчанска... (0)
[20-02-2012] Председатель Старосалтовского поссовета ... (0)
[20-02-2012] Волчанский маслоэкстракционный завод нар... (0)
[20-02-2012] За взятку задержан судья Волчанского рай... (0)
[16-02-2012] Школьница пыталась покончить с собой из-... (0)
ВОВЧ@НСЬК Пт, 29-03-2024, 07:25
Вітаю Вас Гость | RSS
Что здесь изображено?  
 НОВОСТИ
Головна » 2011 » Вересень » 4 » Вовчанщина відсвяткувала 20-річчя Незалежності України і День міста
Вовчанщина відсвяткувала 20-річчя Незалежності України і День міста
03:51
Ці серпневі дні ми завжди очікуємо з нетерпінням: 24 святкуємо День Незалежності України і день рідного міста. А свято - це завжди можливість весело відпочити, поспілкуватися з рідними і друзями у невимушеній обстановці, переглянути гарний концерт.
Організатори цьогорічних святкувань старалися особливо. Адже нині відзначали ювілейну , 20 - ту річницю Незалежності рідної України.
Традиційно всі святкові заходи цього дня розпочалися з ярмарку, що розташувався по вулиці Дзержинського. На дворі передосіння пора, і тому прилавки торговців щедро були заповнені такими дарами природи і праці рук людських, як овочі та фрукти, виноград, кавуни та інше.
Багатим був вибір і більш поживних товарів - м’яса та сала, риби і молока. Якраз до прилавків з цим і шикувалися найбільші черги.
Багатим був вибір товару і для тих, хто й сам не цурається наполегливо працювати над виконанням продовольчої програми своєї сім’ї. Для таких покупців була можливість придбати маленьких поросяток, тут же поряд продавали корми для годівлі худоби та птиці.
А наш місцевий хлібозавод, в широкому переліку своєї продукції пропонував ще й святковий калач, спечений спеціально до Дня незалежності і дня міста.
На ярмарку широко представлено різноманітне шкільне приладдя, потрібне в цей період підготовки школярів до нового навчального року.

Коли під веселий музичний супровід городяни та гості Вовчанська ярмаркували, спортивні пристрасті набирали обертів на стадіоні агрегатного заводу. Тут у традиційному суперництві на Кубок го-
лови райдержадміністрації та голови районної ради зустрілися ветеранські футбольні команди Вовчанська, а також наших гостей з Великого Бурлука та Шебекіно.

На урочистому шикуванні учасників футбольного турніру привітав голова районної ради А.Степанець, який щиро подякував гостям за постійну участь у цьому турнірі і побажав всім командам успішних виступів.

У нинішньому році успіх сприяв саме нашій команді, яка за підсумками всіх ігор і стала переможцем турніру, забезпечивши тим самим перебування перехідного кубка голови райдержадміністрації
у нашому районі до наступного року. Друге місце вибороли ветерани футболу з російського міста Шебекіно, а бронзовими призерами стали футболісти з Великого Бурлука. Нагороди учасникам змагань вручив А.Степанець, відзначивши сувенірами із зображенням символу нашого міста – вовка, кращих гравців від кожної команди.



24 серпня започаткувало, окрім Родзиги та Лисої гори, які є визнаною візитівкою нашого району та символу міста – вовка, ще одну відзнаку - пам’ятний знак у вигляду реактивного літака Л-29, встановленого на в’їзді до Вовчанська.

У цей святковий день і відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку.
Випускників та інструкторів колишнього училища льотчиків ДТСААФ СРСР, представників громадськості та ветеранів після традиційного перерізання червоної стрічки та відкриття пам’ятної дошки привітали голова райдержадміністрації В.Панов, голова районної ради А.Степанець, міський голова О.Топоркова, колишній начальник училища, генерал-майор авіації Г.Крутілін, голова ветеранської організації училища і його випускник та ініціатор створення пам’ятного знаку В.Альохін. На церемонії відкриття знаку виступили також колишні спеціалісти цього навчального закладу, а також голова адміністрації Шебекінкського району С.Алєйнік, який очолював російську делегацію, що брала участь у святкуванні 20-річчя незалежності України та дня міста. Гостями святкувань була також делегація ветеранів поселення Новеньке Івнянського району Бєлгородської області, з яким у ветеранів нашого району давно вже склалися братні відносини.
Біля пам’ятного знаку відбулася ще одна хвилююча подія – на виконання рішення міської ради колишньому начальнику училища Г.Крутіліну за поданням ветеранської організації ВАУЛу було вручено відзнаки про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вовчанська 2011 року».
В подальшому всі святкові заходи цього дня проходили на центральному майдані, де в очікування комісії по визначенню дизайнерських, кухарських та співочих талантів, всі місцеві громади, (а їх делегації також брали участь у районних святкуваннях), та представники творчих спілок, окремі майстри підготували свої яскраві експозиції. Голова РДА В.Панов, голова районної ради А.Степанець та міський голова О.Топоркова, оглядаючи оформлені у національному стилі експозиції і самі були одягнуті в українські вишиванки (на фото вгорі).
Саме огляд експозицій виявився найбільш видовищною та емоційно забарвленою частиною свята. Ну, коли ще можна побачити нашого керівника В.Панова у гурті музик з Волохівки, вміло гупаючого у величезний барабан (на фото в центрі) чи біля старовинної колиски, хай і з іграшковим немовлям у стилізованій під старовину українські хаті експозиції Червоноармійської Другої громади! Тут же голові райдержадміністрації В.Панову, голові районної ради А.Степанцю та голові адміністрації Шебекінського району С.Алєйніку випала нагода показати і свої танцювальні таланти, до чого їх наполегливо залучили Вірка Сердючка та її колоритна мама.
Треба віддати належне кожній із громад, чиї експозиції було представлено на виставку–огляд: до справи вони, як завжди, підійшли з фантазією і прагненням продемонструвати щедрість і гостинність.
Традиційно між експозиціями громад проходило суперництво за перемогу у певних номінаціях. За підсумками роботи комісії переможцем на кращу експозицію стала Волохівська громада (на фото вгорі праворуч), кращу кулінарну страву представила Іванівка, а виступом художньої самодіяльності прославилася міська рада.
Керівникам цих громад - І.Чугун, Н.Барилко та О.Топорковій голова райдержадміністрації В.Панов та голова райради А.Степанець вручили нагороди і їм же надали право спільно із прикордонниками підняти на флагштоці державний прапор України - в рамках відзначення загальнонаціонального свята - Дня державного прапора. Ця урочиста церемонія, що пройшла під звуки державного Гімну, стала сигналом до початку офіційної частини святкування 20-ї річниці Незалежності України та дня міста.
З визначним державним святом та святом Вовчанська всіх, хто зібрався цього дня на переповненому центральному майдані, привітали В.Панов та А.Степанець, які побажали всім миру, добра і злагоди, подякували всім трудівникам і мешканцям району за їх зусилля, спрямовані на забезпечення процвітання своєї громади, а відтак і всієї держави.
З привітанням до присутніх звернулась також і міський голова О.Топоркова, яка слова особливої подяки адресувала присутнім на святі Почесним громадянам міста Вовчанська різних років і оголосила про рішення міської ради присвоїти це звання у нинішньому році колишньому начальнику авіаційного училища льотчиків Г.Крутіліну.
Словами вдячності за сумлінну працю, Грамотами, пам’ятними подарунками та квітами привітала О.Топоркова і городян, чиї портрети у нинішньому році занесено на Дошку пошани «Ними пишається місто» (на фото знизу ліворуч) (прізвища занесених на Дошку пошани і короткі розповіді про них публікувалися у попередньому номері нашої газети).
Грамотами та пам’ятними подарунками О.Топоркова відзначила керівників підприємств і установ міста, які активно сприяють його благоустрою, допомагаючи робити Вовчанськ ще красивішим та затишнішим. У нинішньому році переможцями у номінації «Меценат року» стали директори ПАТ «Вовчанський агрегатний завод» О.Антоненко, ПОП «Русь Єдиная» В.Шевченко, фірми «Веста» Ю.Роганін та директор по торгівлі Харківського району ТОВ «АТБ Маркет» Ю.Шикер.
В день святкування заслужені привітання було адресовано і трудівникам сільськогосподарського виробництва району, які в нинішньому році виростили і зібрали на ланах Вовчанщини найбільш вагомий серед всіх районів області врожай ранніх зернових – 150,8 тисячі тонн. А ряд сільськогосподарських підприємств району за високі досягнення у справі вирощування врожаю та заготівлі його до державних та регіональних резервів під час святкування було відзначено спільними грамотами райдержадміністрації та районної ради а також спеціальними вимпелами.

Голова райдержадміністрації В.Панов та голова районної ради А.Степанець нагородили за перше місце ПСП «Істок», (керівник В. Уваров), за друге місце ТОВ «Хлібороб» - В.Мірошниченко, за третє місце ТОВ «Агросвіт» - В.Мелеш, за четверте місце ТОВ ім.Т.Г.Шевченка - О.Супрун і за п’яте місце фермерське господарство В.Никоненка.
Грамотами голови райдержадміністрації і голови районної ради відзначені також кращі керівники сільськогосподарських підприємств, які досягли вагомих успіхів у збиранні ранніх зернових. Це В.Шевченко (ПОП «Русь Єдина»), О.Швидченко (ТОВ «Трайгон Фармінг Харків»,) О.Кулінічев (фермерське господарство «Калина»), В.Виродов (фермерське господарство «Віктор»), О.Слизкоухий (ТОВ «Слав’янське-5»), Ю.Калашніков (ТОВ «Прогрес»), Д.Мірошниченко (агрофірма «Фаворіт») та О.Шавиря (фермерське господарство «Котон»).
Нагородами було відзначено трудівників району, які доклали максимум зусиль по вирощуванню та збиранню врожаю 2011 року. Серед нагороджених - комбайнери ТОВ «Трайгон Фармінг Харків» В.Семенов, агрофірми «Прогрес" В.Шелест, ДП ДГ «Гонтарівка» М.Сухарьводій В.Коновченко та майстер Білоколодязького елеватора Л.Дробіна.
Від імені сільгосптоваровиробників керівників району зі святом привітав директор фермерського господарства «Істок» В.Уваров і вручив В.Панову та А.Степанцю хліб, спечений із зерна нового врожаю.

З нагоди 20-ї річниці незалежності України двадцяти кращим нашим землякам було вручено спільні почесні Грамоти райдержадміністрації і районної ради. Високі нагороди отримали І.Остапович - настоятель Свято-Жено–Мироносицької церкви, протоієрей, голова райради з 1998 по 2001 роки О.Бардаков, директор агрегатного заводу О.Антоненко, директор Вільчанської школи М.Велічанський, засновник ансамблю танцю «Радість» В.Громов, лікар Л.Гуньковська, голова райдержадміністрації у1997-1999 роках А.Косолапов, директор держлісгоспу М.Діденко, Вовчанський міський голова з 2006 по 2011 роки О.Камінська, лікар Р.Матосян, старший тренер ДЮСШ І.Плаксін,О.Сизов, який багато років очолював олійноекстракційний завод, завідуюча дитсадком №7 Т.Слєпченко, О.Слюсарев, який був Вовчансько-Великобурлуцьким райвійськкомом, заступник прокурора м.Харкова, у минулому прокурор Вовчанського району О.Сотник, А.Сохань, який 13 років був головою міськради, голова районної ради А.Степанець, суддя апеляційного суду Харківського району, свого часу голова районного суду І.Струк, директор сільсгоппідприємства «Русь Єдина» В.Шевченко, самодіяльний поет Ю.Хмара Мешканців міста і району зі святом привітали також наші гості – голова адміністрації Шебекінського району С.Алєйнік та голова райдержадміністрації Зміївського району Є.Мураєв.
Святковим подарунком для учасників святкування став концерт групи «Не ангели», а також видовищний феєрверк, після якого для молоді було проведено дискотеку.
г-та Хлібороб
перейти до першоджерела Взято звідси


до речі... . . . .
Що пишуть про це в Мережі: Яndex Яndex  Google Google Блоги Блоги Яndex.News Новини
Категорія: Культура | Переглядів: 1634 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0 |
Всьог коментарів: 0
Дописувати коментарі можуть лише зареєровані користувачі
[ Реєстрація | вхід ]
та користувачі В Контактi
Разделы новостей
Влада [170]
Фотоновини [9]
Економіка [92]
Спорт [35]
Культура [37]
Екологія [32]
Інфраструктура [59]
Політика [19]
Соціальний захист [10]
Суспільство [80]
ЗМІ [38]
До відома! [110]
Негаразди [374]
Інше [78]
х-Анонсы и планы [10]
х-Встречи [7]
Міні-чат
Опитування
Какие материалы Вы искали на нашем сайте?

[ Результаты · Архив опросов ]

Всего ответов: 435
Друзі сайту

наша кнопка
Волчанск (Украина) - сайт земляков

Статистика

Онлайн всього: 1
Гості: 1
Користувачі: 0
Copyright "Bank e-Day" © 2024