| Меню сайта |
|
|
 |
 |
| ХТО НА ФОРУМІ? |
|
|
Сегодня были:
| {IF}
{ENDIF}{IF}
{ENDIF} {IF}
{ENDIF} {IF}
{ENDIF} {IF}
{ENDIF} |
 |
ВОВЧ@НСЬК |
 |
Сб, 15-11-2025, 16:26 Вітаю Вас Гость | RSS |
 | |
|
наши форумы
повседневности : ЗЕМЛЯЧЕСТВО : КРАЕВЕДЕНИЕ : Старый салтов : ОБО ВСЕМ
[форум поддержки]
|
 |
| |
|
Хто вже пробував англійський чай з Великобританії ?
| |
| menigorek |
Дата: Ср, 12-11-2025, 13:28 | Допис # 1 |
| Сержант
Україна
Група: Користувачі
Дописи: 141
Статус: Offline |
Може хтось порадить, де купити справжній англійський чай, а не просто суміш під гучною назвою. Хочу саме автентичний варіант, який п’ють британці на сніданок густий настій, без ароматизаторів і домішок. У наших супермаркетах майже кожна коробка має напис English Breakfast, але смак і колір водянисті. Читав, що більшість цих чаїв фасуються в Польщі чи на Балканах, а не у Великій Британії. Може, хтось замовляв дійсно британський, розкажіть, де краще взяти, щоб не нарватися на черговий маркетинговий міф. |
| |
|
|
| a_sov |
Дата: Ср, 12-11-2025, 13:29 | Допис # 2 |
| Сержант
Сполучені Штати
Дописи: 172
Андрію, розумію тебе на сто відсотків. Сам довго шукав чай, який би не розчаровував після першої чашки. Найголовніше дивись на напис Packed in the UK. Якщо його немає, то це просто експортна суміш, фасована деінде. Я беру Taylors of Harrogate і Yorkshire Tea вони з півночі Англії, де найкраща вода й традиції заварювання. Смак щільний, глибокий, трохи терпкий, але без гіркоти. Для класичного англійського чаю пий без лимона, максимум трішки молока. І не тримай пакетик довше трьох хвилин, інакше буде зайва насиченість. |
| |
|
|
| HzBoy |
Дата: Ср, 12-11-2025, 13:29 | Допис # 3 |
Сержант
Сполучені Штати
Дописи: 149
Додам ще, що навіть у межах британських брендів є велика різниця. Наприклад, Ahmad хоч і звучить знайомо, але частину партій фасують поза Англією, тому смак не такий. Якщо хочеш справжню лондонську якість бери Fortnum & Mason або Whittard of Chelsea. Це не найдешевший варіант, але різниця колосальна. Настій рівний, аромат без різких нот, навіть після остигання чай залишається виразним. Я колись привозила з Лондона, а зараз замовляю онлайн, коли хочеться того самого ранкового смаку, як у британських серіалах. |
| |
|
|
| kirilzhilenko80 |
Дата: Ср, 12-11-2025, 13:31 | Допис # 4 |
| Сержант
Сполучені Штати
Дописи: 154
Цитата HzBoy (  ) Додам ще, що навіть у межах британських брендів є велика різниця. Наприклад, Ahmad хоч і звучить знайомо, але частину партій фасують поза Англією, тому смак не такий. Якщо хочеш справжню лондонську якість бери Fortnum & Mason або Whittard of Chelsea. Це не найдешевший варіант, але різниця колосальна. Настій рівний, аромат без різких нот, навіть після остигання чай залишається виразним. Я колись привозила з Лондона, а зараз замовляю онлайн, коли хочеться того самого ранкового смаку, як у британських серіалах. Я свого ідеального англійського фаворита знайшла після десятка невдалих покупок. Тепер замовляю лише на сайті https://maudau.com.ua/categor....itanija беру Taylors of Harrogate Yorkshire Tea. Там завжди свіжа партія, без слідів вологи чи старої запайки. Пакують надійно, коробка запечатана, чай пахне одразу, щойно відкриєш. Заварюється густо, колір нагадує теплий бурштин, післясмак оксамитовий. Порівнювала з тими, що продаються у нас у супермаркетах небо і земля. Тут відчувається якість листа, а не пил, який лишається після промислової сушки. Рекомендую одразу брати кілька упаковок, бо потім важко знайти той самий смак. |
| |
|
|
| |